Paříž - Vítejte v hlavním městě Francie!

Chystáte se do města lásky nebo jen uvažujete, že byste se do Paříže chtěli podívat, ale nevíte jak na to? Tak to jste tady správně. Na stránkách vparizi.cz se Vám pokusíme poradit se vším, co by Vás mohlo zajímat. Co třeba začít vyhledáním letenky nebo zkusíme najít nějaký levný zájezd? Paříž není zase tak daleko a letenky do Paříže patří mezi ty levnější na trhu letenek.

Přilétáte do Paříže a nevíte, jak se levně a rychle dostat z Orly, CDG nebo Beauvais na ubytování? Podívejte se na praktické informace o možnostech dopravy, které zahrnují příměstské vlaky RER, metro, autobusy Roissy bus, Les Car Airfrance, běžných autobusových linek, kyvadlové dopravy s dodávkami i taxi. Jaké možnosti využít v noci, kde přečkat při přestupování na navazující let, jak se dostat přímo do Disneylandu s jejich dopravou. Podívejte se na články v sekci doprava.

Hledáte radu, jak se pohybovat v paříži pomocí MHD a nehcete za cestování po městě utratit spoustu peněz? Poradíme, jak využívat Metro, Autobusy, kola, Taxi, dopravu po Seině a podobně. Řekneme Vám, kdy se vyplatí Paris visite karta, kdy v metru využít běžné jízdenky, dáme Vám k dispozici mapy MHD, ukážeme Vám, jak se obejít bez drahých vyhlídkových autobusů a při tom vidět celé centrum Paříže.

Levné a dostupné ubytování v Paříži?! Hledáte klidný hotel, luxusní ubytování nebo jen pokoj na přespání? Ukážeme Vám, jak je jednoduché si zajistit sami ubytování za zlomek ceny, které nabízejí cestovní agentury v samém centru Paříže, v blízkosti památek, blízko metra a podobně. Proč ne? Podívejte se do sekce ubytování, určitě najdeme nějakou možnost. Ceny soukromého ubytování se dají stlačit pod 500 Kč za osobu, takže Vás ani několikadenní pobyt v Paříži nemusí "zruinovat".

A za čím byste do Paříže chtěli přijet? Každý zná její symboly, ale na naší stránce najdete kompletní seznam všech pařížských památek, u většiny najdete i video, takže si můžete celou Paříž projít hezky dopředu, aby jste strávený čas pak věnovali těm památkám, které Vás zaujaly.

Co třeba navštívit i nějaké Muzeum nebo galerii? Paříž jich má nepočítaně, určitě si vzpomenete alespoň na Louvre, který patří mezi nejlepší galerie světa. Ale co třeba navštívit Centre Pompidou s výstavami moderního umění.

Chystáte se do Paříže za značkovým zbožím, nákupy módních doplňků nebo oblečení? Poradíme Vám, kde se dají sehnat kvalitní kousky za zajímavé ceny, ukážeme Vám nejzajímavější nákupní ulice jako je Champs Elysées, Rue de Passy, Rue de Rennes, Boulevards Saint Michel nebo Les Halles. Pokud máte rádi trhy, je zde spousta možností jako například Bastille nebo Saxe-Breteuil.

V Paříži si prostě každý najde to své! Na jedné straně historii zachovanou i v detailech, a naopak mrakodrapy, moderní architekturu, která Vám vyrazí dech. Večer si můžete zajít do divadla nebo do některého z vyhlášených kabaretů. Tak se nestyďte a pojďte se projít s námi. :-) Paříž stojí za to!

Pokud Vám nebude cokoli jasné nebo se jen budete chtít zeptat, jen do toho! Pod každým článkem i památkou jsou Komentáře, na které Vám odpovíme my nebo někdo z ostatních návštěvníků.

Paříž a místa k zásnubám

Paříž a místa k zásnubám

Chtěli byste se vzít a hledáte místo, které by bylo ideální, abyste svou drahou polovičku požádali o ruku a zasnoubili se?

Tísíce milenců se ročně rozhodnou zasnoubit v Paříži.

Paříž za 1 den - Co se dá stihnout?!

Paříž za 1 den - Co se dá stihnout?!

Přijížďíte do Paříže na jeden jediný den a chcete si užít maximum památek? Vidět všechny památky za jeden den v Paříži prostě nejde, ale určitě není problém vidět Vítězný oblouk, Eiffelovu věž a spoustu dalších pařížský památek. S naší mapkou to není problém, pojďme tedy projít Paříž za jeden den.

Disneyland nebo Asterix park? Který je lepší...

Disneyland nebo Asterix park? Který je lepší...

Disneyland se řadí mezi nejnavštěvovanější památky v Paříži, ale věděli jste, že u Paříže jsou velké zábavní parky dva? Tím druhým je Asterix park zaměřený na galské postavičky ze známých komiksů. Dnes se podíváme na oba zábavní parky pod drobnohledem a zkusíme je porovnat.


Nejkrásnější parky Paříže

Nejkrásnější parky Paříže

Paříž nejsou jen památky, občas je potřeba si někde i odpočinout, protože ruch velkoměsta je únavný a i nadšený turista si musí dát chvilku, aby se uvolnil a nasál trochu atmosféry z druhé strany.

Ležící lidé, kteří svačí, užívají si sluníčka, hrají míčové hry nebo si jen hrají s rodinou v nádherně upravených parcích s jezery, stoletými stromy, chrámy, zámky a tak dál a dál... Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější.

Paříž | Vše o počasí

Paříž | Vše o počasí

Paříž leží v mírném pásu a je ovliněna přímořským podnebím antlantského oceánu. To má za následek chladnější léto v průměru 18 °C, ale teplejší zimy s průměrem kolem 6 °C.

Díky výstavbě klesl počet dní s mlhou, nicméně se zde relativně často mění počasí a déšť můžete očekávat ve všech ročních obdobích.

Michelinské restaurace v Paříži

Michelinské restaurace v Paříži

Francouzská kuchyně je známá po celém světě a dá říci, že Paříž je mekkou gastronomie. Se svými více než 70 michelinskými restauracemi se řadí mezi nejúspěšnější města světa. Pojďte se s námi podívat do těch nejlepších.

[12  >>  

Výhodné ubytování

Nebo zkuste

Booking.com

Vyzkoušejte

Co si ještě přečíst