Disneyland nebo Asterix park? Který je lepší...

Srovnání zábavních parků v Paříži

0.0/5 hodnocení (0 voleb)
Disneyland nebo Asterix park? Který je lepší...

Disneyland se řadí mezi nejnavštěvovanější památky v Paříži, ale věděli jste, že u Paříže jsou velké zábavní parky dva? Tím druhým je Asterix park zaměřený na galské postavičky ze známých komiksů. Dnes se podíváme na oba zábavní parky pod drobnohledem a zkusíme je porovnat.

Dostupnost:

Disneyland: je situovaný východně od Paříže, přesněji v Marne-la-Vallée, 32 km od Paříže. Výhodou je, že je dostupný přímo linkou RER A, takže pokud máte jízdenku včetně 5. zóny, nebudete za dopravu sem platit vůbec nic navíc!

Asterix Park: Najdete 35 kilometrů severně od Paříže nedaleko letiště CDG a dostat se sem je mírně obtížnější. Buď můžete využít shuttle bus – 22€ (zpáteční jízdenka), který Vás z centra odveze do Parku nebo o něco levněji s využitím RER B k 1.terminálu CDG a dál pak autobusem do parku, zpáteční jízdenka za autobus 7.50€.

 

Vstupné 2014:

Disneyland: oba parky včetně Walt Disney Studios 74€ pro dospělého člověka za 1 den. Existují i slevy s Paris Visité, rodinná vstupenka a podobně, ale srovnáváme základní vstupné.

Asterix park: 46€ za dospělého člověka a den, taktéž fungují slevy za rezervaci týden dopředu a podobně.

Aktuální ceny vstupného.

 

Počet atrakcí

Disneyland nabízí v obou parcích téměř 60 atrakcí, v Asterix Parku je atrakcí 38 včetně představení, která najdete v obou parcích, v Disneylandu je jich více, Asterix má zase více kolotočů a nejrůznějších drah.

 

Horské dráhy:

V téhle Kategorii dominuje Asterix park, co se týká šílenosti, určitě! Goudurix se 7 otočkami hlavou dolů, nebo ještě šílenější 40 metrů vysoký oziris, to byste hledali v Disneylandu marně – mezi nejšílenější horské dráhy patří průlet vesmírem nebo Rock 'n' Roller Coaster, s rychlostí přes 100 km/h.

 

Pro děti:

Jak zábavní park Walta Disneyho, tak i Asterix nabízí početné trakce pro děti, ale dá se říct, že v Disneylandu je nabídka pestřejší. Děti si můžou zatančit s Disneyho postavami, na Main Street jezdí alegorické průvody a i některé atrakce jsou zaměřeny na zábavu, např. návštěva u Mickeyho Mouse. Samozřejmostí jsou nejrůznější kolotoče, dětská bludiště a určitě děti zaujme projížďka It´s a small worldplná barev a chytlavé hudby. Podívejte se TADY.

Co ale v Disneylandu chybí, jsou zvířátka. Asterix park má totiž delfinárium, ve kterém kromě delfínů vystupují také lachtani a to je celkem velké lákadlo. Kromě delfinária je tady víc vodních atrakcí a opět různé variace kolotočů, více TADY.

 

Pokud byste chtěli ušetřit peníze na vstupu, Asterix park Vám za poloviční vstupné nabízí dostatek zábavy, jak pro děti, tak i dospělé a v případě, že byste jeli do Paříže bez dětí, Asterix park je podle nás lepší volbou díky horským drahám a klouzačkám, ale pokud na adrenalin nejste stavění, v Asterixu jsou pak spíš průměrné atrakce.

Disneyland Vás proti tomu vrátí do dětství. Má vyšší vstupné a dá se jistě říct, že za jeden den nemáte šanci oba parky stihnout, jestli pojedete s dětmi, bude Vám nejspíš stačit vstupenka do Disneyland parku, pokud chcete alespoň trochu ušetřit.

Co je ale jisté, ať už si vyberete Disneyland nebo Asterix Park, chybu neuděláte ani v jednom případě.

Video

Komentáře (1)

  • Trendolína

    Trendolína

    28 únor 2015 v 17:49 |
    Oba zábavní parky jsou úžasné, tudíž je nejlepší se vydat s dětmi na několika denní výlet do Francie a navštívit Disneyland i Asterix. Oba parky se nacházejí nedaleko od sebe a byla by velká škoda jeden z nich nenavštívit.

Napsat komentář

Komentujete jako host. Volitelně se můžete níže přihlásit.

Výhodné ubytování

Nebo zkuste

Booking.com

Vyzkoušejte

Co si ještě přečíst