Paříž | Vše o počasí

Pařížské počasí a všechno,co jste chtěli vědět.

4.0/5 hodnocení (2 voleb)
Paříž | Vše o počasí

Paříž leží v mírném pásu a je ovliněna přímořským podnebím antlantského oceánu. To má za následek chladnější léto v průměru 18 °C, ale teplejší zimy s průměrem kolem 6 °C.

Díky výstavbě klesl počet dní s mlhou, nicméně se zde relativně často mění počasí a déšť můžete očekávat ve všech ročních obdobích.

Sluneční svit tvoří asi 1630 hodin za rok, což je relativně málo, město je známé mléčným, často zahaleným nebem, což je přímý důsledek přímořského vlivu. Vítr je obecně mírný (zhruba 50 dnů s nárazy přesahujícími 50 km/h), vane převážně západním a jihozápadním směrem.

Dešťové srážky činí v průměru 641 mm za rok a v jednotlivých měsících jsou velmi vyrovnané, krajní hodnoty jsou 45,4 mm v únoru a 62 mm v květnu. Proto doporučujeme si do Paříže vždy přibalit deštník nebo se přímo před odjezdem podívejte na předpověď.

Paříž má v průměru 111 deštivých dnů v roce, ale deště nejsou prudké. Bouře nastanou asi 18 dní v roce, většinou od května do srpna. Sníh je v Paříži vzácný (padá v průměru jen 15 dní v roce) a zřídkakdy vydrží v centru města déle než jeden den.

Teplota překročí 25 ° C v průměru 43 dnů v roce a devětkrát ročně přesáhne 30 ° C. Významným důsledkem urbanizace města je, že teplota v Paříži může být v průběhu noci a za svítání až o 4 ° C vyšší než ve vzdálenějších předměstích.

 

Zde je tabulka průměrných teplot během roku:

 Jaro v Paříži:

Proměnlivé počasí s střídajícími se teplými i studenými dny. Dá se ale říct, že od května je v Paříži příjemně, podobně jako v Praze, pokud nechytnete deštivé počasí.

Léto v Paříži:

Určitě potěší ty, kdo nemá rád úporná horka. Počasí je tady mírnější s teplotami do 25 stupňů, což je pro procházky městem a po okolí ideální teplota, občasně však na Paříž padají i vlny veder s teplotou přes 30 stupňů, ty jsou poměrně ojedinělé a léto je tak na návštěvu Paříže nejideálnější.

Podzim v Paříži:

Počasí podobné jarnímu s o něco málo vyšším výskytem přeháněk, ale samozřejmě vždycky záleží trochu na štěstí, Paříž je v tomto ohledu srážkově vyrovnaná během celého roku.

Zima v Paříži:

Je mnohem mírnější, než v České Republice. Sníh tady padá málokdy a když, neudrží se tady většinou víc než den nebo dva. V zimě se tady pohybuje teplota nad nulou, přes den i přes 5 stupňů, pod nulu téměř neklesá, pouze v noci se mohou objevit mírné mrazy. Návštěva Paříže kolem Vánoc je spíš ideální na oslavy a nákupy, na procházky po Paříži bude lepší využít teplejší měsíce roku.

 

Video

Komentáře (2)

  • vparizi.cz

    vparizi.cz

    09 listopad 2017 v 17:00 |
    Dobrý den, celý rok zapadá slunce o hodinu později než u nás.
  • Honza

    Honza

    09 listopad 2017 v 12:29 |
    Dobrý den, chtěl bych se zeptat v kolik zapadá slunce v únoru?

Napsat komentář

Komentujete jako host. Volitelně se můžete níže přihlásit.

Výhodné ubytování

Nebo zkuste

Booking.com

Vyzkoušejte

Co si ještě přečíst