Nejlepší výhledy na Paříž zdarma

Paříž Vám může ležet u nohou a nemusí Vás to nic stát.

5.0/5 hodnocení (1 voleb)
Nejlepší výhledy na Paříž zdarma

Většina návštěvníků směřuje na Eiffelovu věž, aby se mohla na Paříž podívat z ptačí perspektivy, ale za cenu převyšující 12 EUR většinou musí pro tento výhled vystát několikahodinovou frontu a ještě se na věži tlačit s mnoha dalšími turisty.

Přitom Paříž nabízí několik míst, které Vám nabízí úchvatné pohledy na centrum včetně dominanty Paříže, Eiffelovy věže, kterou určitě neuvidíte, když na ní budete stát :-) a to úplně zdarma. Navíc tady není ani tolik turistů a nemusíte se tak tlačit v davech. Pojďme se tedy na „rozhledny“ zdrama podívat:

 

  1. Obchodní dům Printemps

 

Obchodní dům, který byl založen v roce 1868 a slouží dodnes. Najdete jej hned vedle zastávky metra Havre-Caumartin a eskalátory Vás vyvezou až ke střeše obchodního domu, kde se nachází i kavárna. Jsou tady i lavičky a dalekohledy, ze kterých vidíte od Eiffelovy věže, přes Invalidovnu až po Sacré-Coeur na kopci Montmartre.

 

  1. Sacré-Coeur

 

Tento výhled je stejně odzbrojující, jako když se díváte na Prahu z Pražského hradu nebo Petřína. Ke katedrále si buď můžete udělat kratší výšlap ze zastávky metra Anvers nebo se nechat vyvézt lanovkou, která má zastávku nedaleko a nemusíte tak šlapat celý kopec. Lístek na lanovku je shodný s lístky do MHD. Před Sacré-Coeur bude posedávat na schodech mnoho lidí, pravděpodobně uslyšíte hrát i hudbu, protože tady odpočívá hodně studentů.

 

 

  1. Galleries Lafayette

 

Další skvělý výhled na Paříž se nabízí z dalšího obchodního domu, kterým je Galleries Lafayette, která stojí nedaleko Printemps na bulváru Haussmann hned u zastávky Chaussée-d´Antin – La Fayette. V 6.patře si můžete dát i jídlo vzhledem k místu za rozumnou cenu a můžete se u jídla kochat výhledem na blízkou operu Garnier a podobně.


Video

Napsat komentář

Komentujete jako host. Volitelně se můžete níže přihlásit.

Výhodné ubytování

Nebo zkuste

Booking.com

Vyzkoušejte

Co si ještě přečíst